Erikoistutkija tai projektitutkija LifeFactFuture -projektiin / tietotekniikka
Turun yliopiston tietotekniikan laitos hakee määräaikaista erikoistutkijaa tai projektitutkijaa LifeFactFuture-hankkeeseen. Työ alkaa yhteisen sopimuksen mukaisesti mahdollisimman pian. Tehtävä on määräaikainen ja päättyy 30.6.2026. Tehtävä edellyttää läsnäoloa Turussa.
LifeFactFuture-hanke kokoaa yhteen maailmanluokan huippuosaamista suomalaisista life science -yrityksistä, teknologiayrityksistä ja tutkimusorganisaatioista. Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoa ja datan tehokkaampaa hyödyntämistä sekä tehdä Suomesta maailman houkuttelevin paikka investoida datalähtöiseen valmistavaan life science -teollisuuteen. Lue lisää hankkeesta: https://sites.utu.fi/lifefactfuture/
Tietotekniikan laitos vastaa teknologiaosaamisen työpaketista. Työpaketissa tutkitaan säännellyssä ympäristössä sovellettavia kehityskäytäntöjä. Erityisenä painopisteenä ovat tietoarkkitehtuurit ja tekoälyratkaisut sekä niiden vaikutus kehityskäytäntöihin.
Palkattavan henkilön tehtävänä on tutkia Life Science -teollisuuden tuotantoympäristöjen nykyisiä data-arkkitehtuureja, luoda uusia, ketterämpiä menetelmiä säänneltyjen digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen ja validoida nämä menetelmät osallistuvien yritysten kanssa.
Etsimämme henkilö
Tehtävään valittavalta hakijalta edellytämme:
- Ketterien ohjelmistokehityskäytäntöjen ja data-arkkitehtuurien hyvää tuntemusta
- Hyvää kirjallista ja suullista englannin kielen taitoa
- Riittävää suomen kielen taitoa esim. yhteydenpitoon projektin sidosryhmien kanssa ja haastattelujen tekemiseen
- Korkeakoulututkintoa asiaankuuluvalta alalta
- Erikoistutkijan tehtävään: tohtorintutkintoa tehtävän kannalta merkityksellisestä aiheesta
Lisäksi arvostamme:
- Aiempaa kokemusta life science -teollisuuden ja/tai säänneltyjen tuotantoympäristöjen alalta
- Säännellyssä tuotantoympäristössä käytettävien tietojärjestelmien tuntemusta
- RegOps- ja/tai DevOps-käytäntöjen hyvää osaamista
- Aiempaa kokemusta ketterien ja/tai RegOps-käytäntöjen soveltamisesta todellisissa kehitysprojekteissa
- Hyvää ohjelmointitaitoa
- Aiempaa kokemusta monimutkaisten tietoarkkitehtuurien suunnittelusta
- Aiempaa kokemusta tutkimustyöstä, erityisesti ohjelmistokehityskäytäntöjä koskevan laadullisen tapaustutkimuksen tekemisestä
Kelpoisuusvaatimukset
Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio.
Erikoistutkijan tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön.
Projektitutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan erityisesti huomioon tehtäväalueen osaaminen ja käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.
Palkka ja koeaika
Palkkaus määräytyy yliopiston opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaan. Erikoistutkijan palkka on työsuhteen alussa noin 3500-3700 euroa/kk ja projektitutkijan noin 2400-2600 euroa/kk aikaisemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen. Palkan suuruus määritellään työsopimusta laadittaessa.
Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
Hakuohjeet
Hakemukset tulee jättää viimeistään maanantaina 30.12.2024 klo 16.00 yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on tämän ilmoituksen alussa ("Hae tähän työpaikkaan"). Työpaikkailmoitus on luettavissa osoitteessa: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-toihin/avoimet-tehtavat.
Hakemus tulee kirjoittaa englanniksi, ja siihen tulee sisällyttää PDF-muodossa:
- Motivaatiokirje (max. 1 sivu)
- CV (max. 2 sivua)
- Julkaisuluettelo (erityisesti erikoistutkijan positioon)
- Kopiot työtehtävän kannalta oleellisista työtodistuksista
- Tutkintotodistusten kopiot englanninkielisillä käännöksillä
- Muut mahdolliset hakijan ansioita ja kelpoisuutta osoittavat asiakirjat
Lisätietoja
Lisätietoja tehtävästä antaa apulaisprofessori Tuomas Mäkilä, tuomas.makila@utu.fi.
Lisätietoja hakuprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Nina Reini, nina.reini@utu.fi.
Tietotekniikan laitos
Tietotekniikan laitos kouluttaa digitaalisen yhteiskunnan rakentajia ja tutkijoita. Tutkimuksen ja opetuksen pääteemoja ovat digitalisaatio, koneoppiminen, autonomiset ja älykkäät järjestelmät, kyberturvallisuus ja terveysteknologia.
Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.